Ihmisiä tulvii sairaaloihin etsimään omaisiaan Oklahomassa


Did you like this article? If so, then please like our facebook page.

Sairaalat paiskivat töitä ekstramiehityksen voimin. Loukkaantunutta kiidätettiin sairaalaan elokuvateatterista maanantaina Oklahomassa.

Yhdysvaltain Oklahomaan iskenyt tornado on saanut aikaan valtavia tuhoja, jotka alkavat paljastua vähitellen. Toistaiseksi viranomaiset ovat löytäneet 24 ruumista. Aiemmin tiedotettiin, että kuolleita olisi löytynyt jo yli 50, mutta viranomaiset korjasivat tietoa. Ilmeisesti osa uhreista oli laskettu aiemmin useampaan kertaa.

Uhriluvun pelätään kuitenkin nousevan vielä kymmenillä, kun pelastustyöntekijät pääsevät raivaamaan myrskytuhoja. Loukkaantuneita on yli 200.

Ihmiset ovat kerääntyneet  sairaaloihin etsimään epätoivoisesti omaisiaan. Näin on erityisesti Oklahoma Citystä etelään sijaitsevassa Mooren lähiössä, joka kärsi pyörremyrskystä kaikkein pahiten.

“Voimme vain odottaa”, Mark Toxell sanoi paikallisen uutiskanava KFOR:n haastatelussa. Tornado vei hänen isoveljensä mennessään, eikä tästä ole kuulunut sen jälkeen.

<-- OFFF.Net Articles on Evertything -->
Did you like this article? If so, then please like our facebook page.

Sairaalat paiskivat töitä ekstramiehityksen voimin.

“Niin lääkärimme, nukutushenkilökunta, hoitajat kuin muutkin tekevät kaikkensa yhtiön eteen”, vakuutti järjestelyistä vastuussa oleva viranomainen KFOR:lle.

Kymmeniä ihmisiä on yhä kateissa pyörremyrskyn jäljiltä. Pelastustyöntekijät etsivät eloonjääneitä koulujen ja rakennusten raunioista.

Pyörremyrskyssä tuhoutui kaksi koulua – pahiten Plaza Towersin alakoulu, joka joutui suoraan tornadon keskipisteeseen.

Oklahomassa koetaan keväisin usein tornadoja, ja ihmiset ovat tottuneet suojautumaan niiltä maan alle.

Pahimmat ovat kuitenkin harvoin osuneet niin tiiviisti asutuille alueille kuin tällä kertaa. Tornadon leveydeksi arvioitiin kolme kilometriä.

Oklahomasta julkaistut videokuvat näyttävät tornadon aiheuttamia massiivisia tuhoja: rakennukset ovat romahtaneet, autot ovat lennelleet holtittomasti, tulipaloja on syttynyt sinne tänne.

Tuhoja on paljon myös valtateillä. Kansalliskaarti avustaa pelastusviranomaisia raivaustöissä.


Ihmisiä tulvii sairaaloihin etsimään omaisiaan Oklahomassa
http://www.hs.fi/ulkomaat/Ihmisi%C3%A4+tulvii+sairaaloihin+etsim%C3%A4%C3%A4n+omaisiaan+Oklahomassa/a1369101494658
http://www.hs.fi/uutiset/rss/
Uutiset – HS.fi
Uutiset – HS.fi – RSS
http://www.hs.fi/static/hs/img/hs.gif

Bu yazı Finnish news kategorisine gönderilmiş ve , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın