Tips: Så klarar du Vätternrundan


Did you like this article? If so, then please like our facebook page.

När jag hade köpt min cykel i höstas insåg jag plötsligt att mycket återstod. Ja, såklart massor av träning och själva Vätternrundan – men även prylarna som hör till. Cykelbyxor är ett måste, tröjor, jackor, skor, skoskydd, handskar, hjälm, en massa måsten i all oändlighet. Det är ganska stora investeringar. I likhet med många nybörjare rynkade jag till en början på näsan åt det gängse cykelmodet. Men ett klädmärke stack ut: brittiska Rapha.
Rapha har lagt sig någonstans mellan den moderna cykelkläddesignen och de nostalgiska retromärkena. Jag skulle kalla stilen klassisk. Dessutom är kläderna väl uttänka med många smarta detaljer (bilderna till vänster är detaljer från en Raphatröja). Ett material de använder sig mycket av är merinoull vilket jag uppskattar. Raphamänniskorna är dessutom pretentiösa på ett sätt som man kan uppskatta eller tycka är lite fånigt: i fickan på min cykeltröja finns till exempel en liten lapp med ett citat av den franske cyklisten Bernard Hinault (bilden nederst till vänster). Mycket cykelromantiskt.
På nätets alla cykelforum har Rapha hånats för att vara ett boutiquemärke för överåriga cyklister med alldeles för mycket pengar men jag tror att märkets status höjdes något när det utsågs till leverantör till brittiska proffsstallet Team Sky.
Haken med Raphas kläder är att de är väldigt dyra.
Och nu är mitt problem att jag behöver fler kortärmade cykeltröjor. De får gärna vara snygga men de behöver inte vara … väldigt dyra.
Därför har jag kollat på några alternativ. Jag vill vara tydlig med att jag inte har provat några av nedanstående märken, det rör sig alltså inte om några rekommendationer.

<-- OFFF.Net Articles on Evertything -->
Did you like this article? If so, then please like our facebook page.

Tørm har lagt sig väldigt nära Rapha designmässigt, farligt nära kopiering skulle jag nog säga – men deras tröjor kostar bara hälften av vad Raphas kostar.
Här ett test.

Amerikanska Road Holland tycks även de ha sneglat på Rapha.
Test finns här.

Cafe du Cycliste är ett franskt märke som är nästan är snäppet mer boutique-igt än Rapha – och även priserna rör sig i samma härader.
Test finns här.

Colomba är ett märke som man inte ser så ofta. Lustigt nog tycks det brittiska märket inspireras mycket av Fredsloppet – en cykeltävling som anordnades på andra sidan järnridån under det kalla kriget.
Test finns här.

Solo kommer från Nya Zeeland och inspireras av tävlingströjor från 50- 60-talet.
Test finns här.

Vintage Velos säljer replikor av ulltröjor som användes av legender som Eddy Merckx.

Ps. När jag har tittat igenom alla dessa sajter med ”klassiskt” stajlade plagg så kan jag inte låta bli att känna en viss mättnad. Jag tror att jag ska ge de nutida, helsyntetiska, färgglada plaggen chans ändå. När allt kommer omkring är det ju vad proffsen klär sig i!

Tips: Så klarar du Vätternrundan
http://blog.svd.se/vatternrundan/
http://www.svd.se/?service=rss&type=senastenytt
SvD – Senaste nytt
Nyheter från www.svd.se
http://www.svd.se/template/ver2-0/images/rss/svd_88x26.gif

Bu yazı Swedish News kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın