Venter fortvilt på å høre fra sine kjære


Did you like this article? If so, then please like our facebook page.
Moore-innbyggerne fyller opp sykehusenes venteværelser, I håp om å finne ut om dere kjære venner og familiemedlemmer fortsatt er i live.

– Alt vi kan gjøre er å vente, sier Mark Troxell til Kfor.com.

Troxell har familie i Newcastle og Moore, og har ventet ved OU Trauma Center for å få med seg siste nytt om hans bror, Mark, som ble sittende fast da den grusomme tornadoen slo til. Ingen har hørt fra Mark siden da.

– Det jeg har hørt er at han åpnet ytterdøren sin, og da blåste hele huset bort, sier Troxell.

Tornadoenrev seg gjennomdrabantstrøkene til Oklahoma City, og tok livet avminst 24 mennesker. Fortsatt jobber redningsarbeidere i ruinene, i håp om å finne flere overlevende.

Offisielle talspersoner ved sykehuset sier at de har personell som prater med familiene, så fort de er gjort rede for.

Imens må Troxell smøre seg med tålmodighet, og vente i håpet på beskjeden om at broren har overlevd den massive tornadoen.

– Vi ber til Gud om at han er OK. Han er en tøff kar, sier han.
Politimester Bill Citty i Oklahoma fortalte nylig på pressekonferansen at alle som er meldt savnet er funnet, bortsett fra noen få i Moore, byen som ble hardest rammet av tornadoen.

– Fire av de døde omkom i Oklahoma City, mens de 20 andre er fra Moore, sa Citty under pressekonferansen.

Brannsjef Keith Bryant i Oklahoma City fortalte at de innen midnatt lokal tid (klokken 7 tirsdag morgen) hadde gjennomført to søk i det tornadorammede området. De gikk også over lister over folk som hadde registrert at de hadde tilfluktsrom.

Myndighetene i Oklahoma ber også folk om å gi beskjed til sine kjære om at alt er i orden, slik at det ikke kommer inn savnetmeldinger om folk som er gjort rede for.

Venter på svar

Også ved kirken Oklahoma City Church har innbyggere møtt opp, skriver nyhetsbyrået AP. Ved kirken ropes navn på overlevende barn opp.

For mange familier i Moore, resulterer navneoppropene med bamseklemmer og gledestårer. Andre blir stående og vente på gode nyheter, mens de frykter det verste.

Tonya Sharp og Deanna Wallace var blant de ventende foreldrene. De satt ved et bord i kirkens gymsal og ventet på at deres tenåringsdøtre skulle dukke opp.

Mens Sharp og Wallace pratet med nyhetsbyrået AP, kom en rekke ungdommer.

Wallace spottet sin 16 år gamle datter. Hun kom løpende mot sin mor, som omfavnet henne.

Men Sharps 17 år gamle datter uteble.

– Jeg aner ikke hvor hun er, sier Sharp.


Damian reddet av lærer

Damian Britton, som går på en skole som ble direkte rammet av den dødelige tornadoen, hadde time da han hørte sirene gå av.

<-- OFFF.Net Articles on Evertything -->
Did you like this article? If so, then please like our facebook page.

Han løp først ut på gangen, før han havnet på et toalett, sammen med flere skolekamerater, og læreren, Rhonda Crosswhite.
– Vi hørte sirenene gå av og alle sprang ut i gangen. Noen av oss hadde med seg mattebøker, andre hadde ryggsekker. Sirenene gikk av igjen, og vi dukket ned. Når den gikk av igjen, hørte vi tornadoen. Det hørtes ut som et tog som kjørte forbi, sier Damian til NBC News.

Lærer Rhonda Crosswhite ved Plaza Towers Elementary School var ikke rådvill, og kastet seg over både Damian og flere andre elever, som var på toalettet, da tornadoen slo til.

– Hun beskyttet meg og min venn, Zachary. Jeg sa til henne at jeg var ok, fordi jeg holdt meg fast i noe, så hun flyttet seg og beskyttet min venn, Antonio, og på den måten reddet hun livene våre, sier fjerdeklassingen.

Les også:Aiden (7) gjenforent med mamma

Læreren reddet livet hans, og flere andres, ved å bruke seg selv som kroppsskjold for å verne dem mot den kraftige stormen.
Tirsdag ble Crosswhite og Damian gjenforent. De to kastet seg over hverandre, og ga hverandre en god klem. Også Damians mor, Brandi Kline, var til stede.

– Jeg sa at vi kom til å klare oss, sier Crosswhite til Damian, mens hun klemmer ham hardt inntil seg.

Crosswhite forklarer også hvordan hun prøvde å berolige elevene, mens kaoset sto på for fullt.

– Jeg var på badet sammen med noen av barna, og vi hørte tornadoen komme, så jeg la meg oppå dem. En av guttene sa til meg: «Jeg elsker deg, jeg elsker deg. Vær så snill, ikke dø med meg», sier hun til NBC News reporter.

– Jeg trodde aldri jeg kom til å dø. Jeg ropte til dem: «Ikke bekymre dere. Vi klarer oss, vi klarer oss». Jeg håpte de ville høre meg, for jeg kunne høre dem skrike. En jente gråt, og jeg sa til henne:«Vi kommer til å klare oss. Jeg skal beskytte deg», før jeg ba til Gud om at han måtte ta vare på barna mine, sier den heroiske læreren.

Alle barna som var sammen med henne, klarte seg. Damian syntes det var forferdelig å se skadene etter den kraftige tornadoen.

– Det så helt katastrofalt ut. Det var så mye ting som var kastet rundt omkring, biler var snudd opp-ned, og det luktet bensin, sier Damian.

Venter fortvilt på å høre fra sine kjære
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10116601
http://www.vg.no/rss/create.php
VG RSS
VG RSS
http://static.vg.no/leonora/gfk/front/vglogo.gif

Bu yazı Norwegian News kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın